Srijeda, 03.05.2017.

Poštovane članice i članovi,

kao i svih dosadašnjih godina Podružnica sindikata gradske uprave Grada Zagreba aktivno je sudjelovala u tradicionalnoj gradskoj manifestaciji-proslavi 1. svibnja Međunarodnog praznika rada i Sv. Josipa radnika u Maksimiru koju je i ove godine predvodio gradonačelnik Milan Bandić.

Druženje smo nastavili prigodnom proslavom u prostoru u Ozaljskoj 16.

 Fotografije u privitku oslikavaju dio atmosfere.

Foto 1
Foto 2
Foto 3


Srijeda, 03.05.2017.

Poštovane članice i članovi,

29. travnja u organizaciji Podružnice sindikata organiziran je prvi jednodnevni izlet Kluba umirovljenika gradske uprave Grada Zagreba.

Posjetili smo Brseč srednjovjekovni gradić smješten na litici obale visoke 157 metara i rodnu-spomen kuću hrvatskog književnika Eugena Kumičića.

Izlet smo nastavili družeći se čitav dan u Vili Santa Maria u Lovranu, čime je otvorena ovogodišnja sezona u vili.

Fotografije u privitku oslikavaju dio atmosfere. 

Foto 1 
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5 


Ponedjeljak, 24.04.2017.

Informacija-bolovanje u slučaju obavljanja dijagnostičkih pregleda i sl.

 

Poštovani,

s obzirom da smo stekli saznanja kako u pojedinim državnim tijelima poslodavac od službenika traži korištenje dana godišnjeg odmora u situaciji kada službenik radi obavljanja određenog specijalističkog pregleda mora izostati s rada svega nekoliko sati, ovime upućujemo na odredbe Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (NN 80/13 i 137/13) sukladno kojima zaposlenik može u tom slučaju koristiti bolovanje u trajanju od nekoliko sati.   Naime, članak 39. stavak 1. točka 2. navedenog zakona propisuje kako pravo na naknadu plaće pripada osiguraniku (između ostalog) ako je privremeno spriječen obavljati rad zbog određenog liječenja ili medicinskog ispitivanja koje se ne može obaviti izvan radnog vremena osiguranika.
Dalje je člankom 44 stavkom 2. Zakona propisano kako naknada plaće pripada osiguraniku samo za dane, odnosno sate za koje bi osiguranik imao pravo na naknadu plaće da radi prema propisima o radu, ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

  Dakle, ukoliko službenik mora radi obavljanja određenog liječničkog pregleda biti odsutan s radnog mjesta nekoliko sati, ne mora koristiti dan godišnjeg odmora već može koristiti bolovanje za tih nekoliko sati.

Siniša Kuhar
Glavni tajnik Sindikata

Uputa bolovanje (pdf) 

Kontakt Forma

Ovo je prostor u kojem dajemo članovima kao i svim ostalim službenicima i namještenicima mogućnost da iznesu svoja razmišljanja o najavama poslodavca u svezi otpuštanja i smanjenja primanja u gradskoj upravi. Molimo Vas da iznesete svoje prijedloge, razmišljanja o tome jesu li te najave opravdane, koje su moguće uštede na drugim pozicijama i primjeri neracionalnog trošenja. Sva Vaša razmišljanja poslužit će Podružnici da se kvalitetnije pripremi za nadolazeće pregovore.

Vaše ime i prezime:
Vaša email adresa: *
Poruka: *
* obavezna polja